کشکول 2/1
توبه و معرفت عبد فرّار
در زمان عارف کامل ملا حسینقلی همدانی ( ره ) در نجف اشرف مردی شرور مشهور به عبد فرّار زندگی میکرد آن مرد به مردم آزار میرساند ( به قول امروزیها جزء ارازل و اوباش بود ) و همه از او میترسیدند .
روزی هنگام عصر ملا حسینقلی همدانی در صحن مطهر حضرت علی ( ع ) نشسته بود . عبد فرار از آنجا گذشت . آن مرحوم هیچ اعتنایی به او نکرد و به او احترام نگذاشت .
عبد فرار به او اعتراض کرد و کفت : آیا مرا نمیشناسی ؟ من عبد فرّار هستم ! چرا به من احترام نگذاشتی ؟ ملا حسینقلی از او پرسید : چرا به تو عبد فرّار میگویند ؟ آیا از خدا گریختهای یا از رسول او ؟
عبد فرار با شنیدن این سخن متاثر شد و غرق در اندیشه به خانه بازگشت . صبح روز بعد ملا حسینقلی به شاگردانش گفت : شب قبل مردی از نیکان درگذشت ، بر ماست که در تشیع جنازهاش شرکت کنیم .
پس برای شرکت در جنازه به راه افتادند تا ببینند متوفی کیست ؟ ناگاه خود را در برابر خانه عبد فرار دیدند . تعجب کردند و به استاد گفتند : اینجا که خانه اوست .
استاد گفت : درست است . بعد جنازه او را تشیع کردند . سپس شاگردان استاد نحوه مرگ عبد فرار را از همسر او سوال کردند .
او در پاسخ گفت : عبد فرار قبلا صحیح و سالم بود اما دیشب که به خانه بازگشت منقلب و غرق تفکر بود . دیشب را در اتاقش به گریه و توبه سپری کرد و پیوسته میگریست تا مرد . آخوند ملا حسینقلی همدانی گفت : عبد فرار در معرفت ره صد ساله را یک شبه پیمود .
پیامها
1. ت.به برای همه گناهکاران است .
2. اثر بخشی امر به معروف و نهی از منکر با شیوه مناسب .
3. تاثیر نفس انسانهای خود ساخته در سازندگی و تحول دیگران .
4. توبه را نباید به تاخیر انداخت .
5. جدی انگاشتن مواعظ اولیای الهی .
6. استفاده از نفحات الهی .
=======================================================